November/Nentor – 1948

VDIQ EKREM LIBOHOVA

Me 22 te nendorit, ne gjirin e familje se tij ne Rome, ndroi jete ne moshe 64 vjecare Shk. Ekrem bej Libohova.

Bir i nje familjeje te vjeter shqiptare, Ekrem Libohova ish nje nga figurat me te equara te jetes politike te Vendit t’one. Persa pas mbaruar studimet e tija ne Stamboll e ne Bruxelles. Ay i u kushtua aktivitetit shtetnor ne fushen administrative dhe me pas n’ate diplomatike. Ka qene dy here Kryeminister i Shqiperise dhe shpesh here minister i Shtetit shqiptar ne Itali dhe France, ku gezonte simpati dhe nderim te vecante.

Varrimi u be me 23 te mujit, ne forme shume te thjeshte, sikurse e pat shprehur deshiren vete i ndjeri. Muar pjese, pervec nje shumice Shqiptaresh, edhe mjaft personalitete te huaja, nder te cilet shquhej perfaqsonjsi i Presidentit te Republikes, perfaqsonjsi i Ministris se Jashtme italiane, Ministri i Greqise e shume te tjere. 

Me vdekjen e Ekrem Libohoves ne Shqiptaret humbasim nje nga personat me te vlesfshme te Vendit t’one; vecanrisht emigrate madhe, ne nje kohe kur ka necioni shqiptar peson nje humbje voje te domosdoshme per elemente kaq te cquar. Kjo na ben ta ndjejme ne menyre te vecante pikellimin qe pesuan te afermit e Tij, te cilve u cfaqim ngushellimbet t’ona me te sinqerta.

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s