Telegram 30.5.1950 No. 808 – Nik

No. 808 data 30.5.50

Per zbarkimin ne Macukull Bahesh, fjale per Ingliz dhe Amerikan te cilet kan dasht me u bashkue me Bilal Kolen Komandant qete nate Krahine. Pik. Un me njihere mendova se bahet fjale per zbarkimin tem dhe Bloshimit dhe keshtu me daten kater shkova ne Macukull per te pare vendim. Pik. Per cudi njofta dhe gjeta piken ku kam ra me cep parashutnat me pesemdhet shkurt dyzet e nande. Pik. Shkova ke vendi ku pata meshefun parashutat me Bloshmin te cilat i gjeta te kalbura nga lagshtina. Pik.

Alushi (Lleshenaku)